Είναι με ιδιαίτερη έκπληξη που είδαμε τις φωτογραφίες από ιδιωτικό χώρο εμφιάλωσης να αποτυπώνουν την απόρριψη πλαστικών πωμάτων από μπουκάλια 15 ή 20 λίτρων, τα οποία η εταιρεία πετάει σε ιδιωτικό χώρο, ως ισχυρίζεται, ο οποίος ωστόσο βρίσκεται σε δασώδη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατέχει, η εταιρεία φέρεται σε μια δημόσια τοποθέτηση της να ισχυρίζεται, κάνοντας λόγο για παραφιλολογία ότι εντός της περιοχής του εργοστασίου/ εμφιαλωτηρίου της φυλάγονται τα χρησιμοποιημένα πλαστικά πώματα απο τις φιάλες τα οποία και τοποθετούνται εκεί για να μαζευτούν έπειτα για ανακύκλωση. Συνεχίζοντας εξηγεί ότι η γη στο σημείο σκάφτηκε, περιτριγυρίζεται απο κυκλικό χωμάτινο δρόμο που είναι βατός σε αυτοκίνητα της πυροσβεστικής και έτσι υπάρχει πρόσβαση για να σταματήσουν τη φωτιά πριν να φτάσει στο σημείο εκείνο. Εν κατακλείδι η εταιρεία σημειώνει ότι ο χώρος έχει μελετηθεί επιστάμενα και επιλέγηκε ορθώς για τη φύλαξη των πωμάτων, χρησιμοποιώντας την χαρακτηριστική φράση «σας διαβεβαιώνουμε».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δια του συντονιστή του στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου κ. Ανδρέα Ευλαβή, επιχείρησε να έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη της εν λόγω επιχείρησης. Αρχικά επικράτησε μια συμφωνία, δηλώνοντας ότι θα τα απομακρύνει άμεσα, ισχυριζόμενος ότι πέριξ του χώρου τοποθέτησης πωμάτων υπάρχει αντιπυρική λωρίδα!

Μετά την πάροδο μερικών λεπτών ωστόσο, ο γιός του ιδιοκτήτη επικοινώνησε με τον κ. Ευλαβή, έχοντας διαφορετική άποψη και διάθεση και λέγοντας του ότι τα πώματα βρίσκονται σε ιδιωτική περιουσία και ότι θα τα απομακρύνει μόνο όταν θέλει ο ίδιος και όχι μετά απο πίεση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε δημόσια το Τμήμα Δασών και Τμήμα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, να επιβάλουν την τάξη και να ενημερώσουν άμεσα για τις ενέργειες τους. Η κατάσταση φαίνεται επικίνδυνη και χρήζει άμεσα επιτακτικού χειρισμού, πριν να είναι αργά.