Αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο των τραπεζών, οι οποίες χωρίς δισταγμό και αθετώντας ακόμα και την προφορική δήλωση του Γενικού Διευθυντή Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου κ. Καμμά, και τη δέσμευση τους στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο κ. Παύλο Ιωάννου ότι δεν θα προβαίνουν ή θα αποφεύγουν εκποιήσεις πρώτης κατοικίας, εντούτοις οι εκποιήσεις επιχειρούνται καθημερινά.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βρέθηκε στον Ύψωνα στην Λεμεσό για να ανασταλεί εκποίηση πρώτης κατοικίας.

Δυστυχώς ως Οικολόγοι επιβεβαιωνόμαστε όταν έντονα θέσαμε ενώπιον της κοινής γνώμης αλλά και της ίδιας της Βουλής ότι τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης τα οποία ψηφίστηκαν ουσιαστικά δίνουν τα πάντα στις τράπεζες.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης Αναστασιάδης είναι η λογική των εκποιήσεων και η θυματοποιήση των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι δεν αποτελεί λύση η συνέχιση των εκποιήσεων. Βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων είναι οι αναδιαρθρώσεις αλλά στη βάση μας ορθολογιστικής προσέγγισης όπως πχ να είναι οι δόσεις ανάλογες των εισοδημάτων  των δανειοληπτών ως και η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα καθώς οι δανειολήπτες παραμένουν έρμαιο των τραπεζών, ο τόκος τρέχει,  ζουν σε αβεβαιότητα και υπό τον φόβο των εκποιήσεων και όλα αυτά πάρα τις δεσμεύσεις τους ενώπιον της κοινής γνώμης και των θεσμών.