Δήλωση Αναπληρώτριας Προέδρου και υποψήφιας Ευρωβουλευτού κας. Έφης Ξάνθου για το ΓεΣΥ

Η πλειοψηφία του λαού έχει ήδη απαντήσει με τον πιο ηχηρό τρόπο προς όσους αναζητούν λύσεις εκτός του επιδιωκόμενου Γενικού Σχεδίου Υγείας. Οι μαζικές χιλιάδες εγγραφές αναγκάζουν όσους επιδίωκαν άλλες λύσεις εκτός ΓεΣΥ, να φτάνουν σύμφωνα με καταγγελίες, στα άκρα.

Οι πληροφορίες φέρουν κάποιους κύκλους που επιχειρούν να διαφυλάξουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα κέρδη τους, σε βάρος των ασθενών, να έχουν ξεκινήσει εκστρατεία εκφοβισμού των γιατρών που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αποδοκιμάζουμε πρακτικές εκφοβισμού και καλούμε αυτούς τους κύκλους που προφανώς έχουν σχέση με κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες, να σκεφτούν διπλά τις μεθόδους που χρησιμοποιούν.

Έχει ήδη γίνει γνωστό ότι χιλιάδες παιδιά έχουν εγγραφεί στο ΓεΣΥ από την πρώτη κιόλας μέρα, γεγονός που είναι ενθαρρυντικό και για τους παιδίατρους στους οποίους δόθηκαν και νέα οικονομικά κίνητρα για εγγραφή.

Καλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν να εγγράφονται στο ΓΕΣΥ. Καλούμε τους γιατρούς να στηρίξουν το ΓεΣΥ και όσους θεωρούν ότι έχουν διάθεση για συνεργασία προς επίλυση των προβλημάτων και κενών του νέου συστήματος, να συστρατευτούν με όλους όσους επιθυμούμε την υλοποίηση ενός σωστού και ανθρωποκεντρικού ΓεΣΥ, αφήνοντας πίσω όσους έχουν άλλες σκοπιμότητες. Σε αυτό το πνεύμα χαιρετίζουμε την διαφαινόμενη συμφωνία με την παιδιατρική εταιρεία που θα βοηθήσει στην ένταξη και άλλων γιατρών στο ΓεΣΥ.