Σοβαρές ευθύνες φαίνεται να έχει το Τμήμα Δασών στην ανεξέλεγκτη κοπή δέντρων που προχώρησαν ιδιώτες οι οποίοι ανέλαβαν εν γνώση του Κοινοτικού Συμβουλίου και του ίδιου του Τμήματος, να «καθαρίσουν» την περιοχή μεταξύ του αυτοκινητόδρομου και της οικιστικής περιοχής η οποία έχει εκατοντάδες μεγάλα δέντρα με σκοπό την μείωση της επιβάρυνσης των αρνητικών επιπτώσεων των κατοίκων από την ηχορύπανση και τους ρύπους που δέχονται.

Συγκεκριμένα, αν και το Τμήμα Δασών γνώριζε ότι ιδιώτες με εντολή του Κοινοτικού Συμβουλίου Επισκοπής Λεμεσού επρόκειτο να προχωρήσουν σε καθαρισμό πρέμνων, θάμνων και χαμηλή βλάστηση της περιοχής, εντούτοις δεν έστειλε λειτουργό του για να ελέγξει την διαδικασία, αφού προκύπτει πως δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια κοπής δέντρων.

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν οι ιδιώτες να εκμεταλλευτούν την απουσία λειτουργών του Τμήματος Δασών, και στο τέλος να γεμίζουν φορτηγά με κορμούς δέντρων, με πιθανό σκοπό την μεταπώληση τους, ως καυσόξυλα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μόλις έτυχε ενημέρωσης από κατοίκους, όταν αυτοί δεν βρήκαν ανταπόκριση από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα και την τοπική αρχή, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Περιφερειάρχη Λεμεσού του Τμήματος Δασών και κατόπιν εορτής, έστειλαν δασικό λειτουργό για να «ερευνήσει» την κατάσταση.

Αν και το Κίνημα Οικολόγων κατά την καταγγελία του έχει παραχωρήσει όλα τα σχετικά τεκμήρια όπως φωτογραφίες, αριθμοί πινακίδων κ.ο.κ προς το Τμήμα Δασών, μέχρι αυτή την στιγμή οι ιδιώτες λαθροϋλοτόμοι, δεν υπέστησαν ποινή όπως προνοεί ο νόμος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε από το Τμήμα Δασών όπως εφαρμόσει επιτέλους τον νόμο και προχωρήσει στην αποκατάσταση της ζημιάς που έγινε, μετά από την δική της ξεκάθαρη ανευθυνότητα.

Το έγκλημα είναι διπλό, διότι πρώτον κόπηκε παράνομα, αριθμός δέντρων, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.  Κατά δεύτερον, με την καρατόμηση των δέντρων που γειτνιάζουν με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, υποβαθμίστηκε σημαντικά η ποιότητα ζωής των κατοίκων που μένουν κοντά στον αυτοκινητόδρομο, αφού είχαν τα δέντρα, ως ασπίδα προστασίας από την ηχορύπανση και τα καυσαέρια.