Μετά από νέες καταγγελίες που δέχθηκε το γραφείο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για συσσώρευση αποβλήτων σε ρυάκι που βρίσκεται μεταξύ ΓΣΠ και Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αντιπροσωπία της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας επισκέφθηκε την περιοχή, όπου διαπίστωσε πως το ρυάκι έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, με ένα τεράστιο συσσωρευμένο όγκο παντός είδους αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, στην προέκταση της οδού Κωνσταντινουπόλεως στο Στρόβολο, η οποία μετατρέπεται σε χωματόδρομο και καταλήγει σε ρυάκι, εντοπίσαμε έναν ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο, γεγονός άκρως ανησυχητικό μιας και πρόκειται για μια από τις ομορφότερες περιοχές φυσικού κάλλους στην μείζονα Λευκωσία.

Καταγγελίες για την παράνομη απόρριψη αποβλήτων στην συγκεκριμένη περιοχή, έγιναν και πριν από 2 περίπου χρόνια, όταν μετά από έρευνα μας, διαπιστώσαμε πως είναι ευθύνη του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων η προστασία του ρυακιού σε μια περιοχή που εμπίπτει εντός των δημοτικών ορίων Λατσιών και γειτνιάζει με τους Δήμους Στροβόλου και Λακατάμιας σε κάποια σημεία.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν όλα τα απόβλητα λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης, ώστε να τερματιστεί το φαινόμενο απόρριψης αποβλήτων στην περιοχή.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προέβη ήδη στις δέουσες ενέργειες, αναφέροντας την τραγική κατάσταση που προκαλείται από ασυνείδητους συμπολίτες μας, στα αρμόδια κρατικά τμήματα.

Ήδη περιμένουμε την λειτουργία των αδειοδοτημένων Πράσινων Σημείων που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, με την ελπίδα ότι θα ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο αλόγιστης απόρριψης αποβλήτων στην ύπαιθρο.

L5

L5

L5

L5

L5