Αρχικά, ως Κίνημα Οικολόγων –  Συνεργασία Πολιτών θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους απλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι έσπευσαν να επικοινωνήσουν, προκειμένου να συνεισφέρουν στην αγορά του τροχοκαθίσματος του ανάπηρου κοριτσιού. Η προθυμία αυτή, αλλά και η στάση της οικογένειας του παιδιού αποτελούν απόδειξη πως αξίες όπως η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια παραμένουν ισχυρές εντός της κυπριακής κοινωνίας.

Την ίδια ώρα ωστόσο, η προθυμία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει αθωωτικά για τον τραγικό χειρισμό του ζητήματος από την πολιτεία. Εμείς λέμε ξεκάθαρα πως είναι ντροπή για ένα ευρωπαϊκό κράτος να κωλυσιεργεί, θέτοντας πολίτες του στο περιθώριο. Η κοινωνική αναλγησία με την οποία το ζήτημα αντιμετωπίστηκε μέχρι και την παρέμβαση της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών, του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και τη δημοσιοποίηση του, είναι μνημειώδης.

Θεωρούμε περιττό ακόμα και να σχολιάσουμε τις αχαρακτήριστες αναφορές κυβερνητικών κύκλων, που προσάπτουν τόσο σε εμάς, όσο και στο μέσο που δημοσίευσε το θέμα, πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτές οι χυδαιότητες είναι δηλωτικές του τρόπου αντίληψης της πραγματικότητας από ορισμένους και δυστυχώς μάλλον εξηγούν και την έως τώρα αδιαφορία τους.