Η παρελκυστική τακτική που ακολουθεί το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη στον Κυπριακό, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραπλανήσει τον λαό. Σήμερα, με τις συνομιλίες στο πάγο και ενόψει των εκλογών, είναι ο ίδιος που πρέπει να μιλήσει δημόσια και συγκεκριμένα για το σχεδιασμό του ως προς τη συνέχιση της διαδικασίας και του περιεχομένου της επιδιωκόμενης λύσης.

Ασφαλώς γνωρίζει πως όσα παρέδωσε στο Κραν Μοντάνα, ούτε υπήρξαν, ούτε θα υπάρξουν ποτέ ως πλειοψηφική τάση εντός του κυπριακού λαού. Είναι γι αυτό που σήμερα κρύβεται πίσω από πατριωτικά κρεσέντο και ετεροχρονισμένη επίρριψη ευθυνών στην Τουρκία. Για να χρησιμοποιήσουμε μια φράση του ίδιου, κατά το “η κρίση θέλει ηγέτη”, ο κυπριακός λαός αντιλαμβάνεται πως και το Κυπριακό θέλει ηγέτη. Ο απερχόμενος Πρόεδρος εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, με τις τραγικές του υποχωρήσεις.

Για πέντε χρόνια έκανε του κεφαλιού του οδηγώντας το Κυπριακό σε σκοτεινά μονοπάτια,  ξεχνώντας το προεκλογικό σύνθημα “ενώνουμε δυνάμεις”. Τώρα με θεατρινίστικες ατάκες καλεί τα πολιτικά κόμματα σε ενότητα. Κάπως αργά θυμήθηκε την ενότητα.

Καθήκον όλων μας είναι να εργαστούμε ώστε η ευρεία κοινωνική συμμαχία των Δυνάμεων της Αλλαγής, με μπροστάρη τον Νικόλα Παπαδόπουλο, να βάλει τέλος στον κατηφορικό και επικίνδυνο δρόμο της υιοθέτησης των τουρκικών απαιτήσεων, ως να πρόκειται για αντικειμενικές αλήθειες. Μπορεί και πρέπει να υπάρξει λύση του Κυπριακού που στον πυρήνα της θα έχει την ισονομία, τη δικαιοσύνη και το σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων. Για μία τέτοια λύση ανέκαθεν πάλευε και θα συνεχίσει να παλεύει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.