Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η Κυβέρνηση φαίνεται να επιστρατεύει το όπλο του εκβιασμού και της απειλής προκειμένου να «πείσει» την αντιπολίτευση να μην προβεί στις αναγκαίες και εντός των συνταγματικών πλαισίων αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις κυβερνητικές εγγυήσεις στις τράπεζες.

Αφού καθυστέρησε 40 ημέρες να καταθέσει το νομοσχέδιο και ενώ ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υποχωρήσαμε τέσσερις φορές καταθέτοντας εισηγήσεις για να συναντήσουμε τις θέσεις τις Κυβέρνησης , αυτή στρεψοδικώντας και παλινδρομώντας κατάφερε να φέρει την οικονομία στην άκρη του γκρεμού και τώρα ζητά και τα ρέστα.

Θα αποσύρει λέει το νομοσχέδιο αν γίνουν αλλαγές. Σε μια τέτοια περίπτωση η ευθύνη θα είναι 100% δική της.

Πληροφοριακά η κατάθεση τροπολογιών από το Κίνημα Οικολόγων επί του νομοσχεδίου έγινε στις 21 Απριλίου 2020, δηλαδή πριν από τρεις βδομάδες (κι όχι πριν τρεις μέρες όπως ψευδώς ισχυρίζεται η Κυβέρνηση).

Τα ίδια κάνει με το θέμα των ενοικίων. Μετά από τρεις μήνες αδικαιολόγητη καθυστέρηση κατέθεσε ένα νομοσχέδιο για το οποίο διαμαρτύρεται ακόμα και ο κυβερνών ΔΗΣΥ.

Ακόμα δυστυχώς την ίδια αστοχία παρουσιάζει και στο θέμα του νομοσχεδίου για τον τουρισμό όπου σημειώνονται διαφορές μεταξύ κυβερνητικών τμημάτων και της νομικής υπηρεσίας και υπάρχει βεβαίως αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Διερωτόμαστε πραγματικά εάν και για αυτά φταίει η αντιπολίτευση ή ο…..Χατζηπετρής.