Το σχέδιο απόσυρσης παλιών και αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τελικά αναστέλλεται λόγω – λέει η Κυβέρνηση – των απρόβλεπτων οικονομικών επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία του Κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το συγκεκριμένο σχέδιο και η πιθανή υλοποίησή του θα επανεξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο λαμβάνοντας υπόψη τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό του 2020.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως το σχέδιο είχε τη δυνατότητα να συνεχιστεί και να επεκταθεί πάντα φυσικά μέσα στα πλαίσια της αναζωογόνησης της οικονομίας και των συστάσεων της Ε.Ε για πράσινη ανάκαμψη.

Δεν μπορεί στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων η Κυβέρνηση να στρέφεται στην κατάργηση των λίγων εκείνων σχεδίων που μας οδηγούν στη περιβαλλοντική αναμόρφωση και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Αν θέλει η Κυβέρνηση να κάνει εξοικονομήσεις στο προϋπολογισμό ας υιοθετήσει την εισήγηση μας για αποκοπή όλων των αχρείαστων επιδομάτων οδοιπορικών, παραστάσεως και φιλοξενίας από τους εκατοντάδες αξιωματούχους και υψηλόμισθους του δημοσίου (εξαιρούνται όσοι υπηρετούσαν στα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής) μέχρι την ανάκαμψης της οικονομίας.