Παρόλο που η Κυπριακή Κυβέρνηση επικύρωσε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία και την ευημερία των ζώων από το 1993, λίγα έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της παροχής αποτελεσματικής προστασίας των ζώων. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από τις δυνάμεις της Οικολογίας στην Κύπρο ως ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

Εκτός από ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο προστασίας και τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων, οι πολίτες αυτή την μέρα μπορούν να υιοθετήσουν σκυλάκια και γατάκια, εφόσον είναι έτοιμοι να τα υποδεχτούν ως ισότιμα μέλη των οικογενειών τους. Στην Κύπρο τα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι τρία. Αρχικά το ζήτημα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ιδιοκτητών, προκειμένου αυτοί να καταστούν πραγματικά υπεύθυνοι. Από την άλλη, έχουμε μπροστά μας την πρόκληση της διαμόρφωσης ενός κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου και τέλος μια θεσμική δομή με στελεχωμένες υπηρεσίες που θα μπορούν να δρουν άμεσα και να τιμωρούν όσους ιδιοκτήτες βασανίζουν ή εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους.

Ενόψει της Παγκόσμια μέρας των ζώων το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το καταφύγιο Simba Animal Aid Cyprus και ο Σύνδεσμος Πεζόδρομων Λευκωσίας συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Περπατώ με το Σκύλο μου» την Κυριακή 3/10/2021, στις 11:00 – 12:30.

Η εκδήλωση, θα γίνει στον πεζόδρομο Λήδρας, 100 μέτρα από την Πλατεία Ελευθερίας, στο καφέ «Pieto».

Ελάτε όλοι/όλες να περπατήσουμε με τα σκυλάκια μας και με σκυλάκια από το καταφύγιο! Σκοπός μας είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για την ευημερία των οικόσιτων και των αδέσποτων ζώων, να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τα ζωάκια που ζουν στους δρόμους της πόλης μας και να μάθει τί μπορεί να κάνει για να τα βοηθήσει, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στα σκυλάκια από το καταφύγιο να υιοθετηθούν και να βρουν την αγάπη που τους αξίζει.

Καλούμε όλους εσάς με την παρουσία σας να δώσετε ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο ότι ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΖΩΑ σημαίνει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.