Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια μέρα των Ζώων. Την εκδήλωση «Περπατώ με το Σκύλο μου»  συνδιοργάνωσαν το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το καταφύγιο Simba Animal Aid Cyprus και ο Σύνδεσμος Πεζόδρομων Λευκωσίας την Κυριακή 3/10/2021.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πεζοδρόμων Λευκωσίας κ. Αντώνης Κουπαρής, η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα του Κινήματος κ. Ανθή Μουζούρη, ο τέως Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης και άλλα μέλη και φίλοι του Κινήματος.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος για την ευημερία των οικόσιτων και των αδέσποτων ζώων, να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τα ζωάκια που ζουν στους δρόμους της πόλης μας και να μάθει τί μπορεί να κάνει για να τα βοηθήσει, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στα σκυλάκια από το καταφύγιο να υιοθετηθούν και να βρουν την αγάπη που τους αξίζει.

Δυστυχώς στην Κύπρο τα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι τρία. Αρχικά το ζήτημα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ιδιοκτητών, προκειμένου αυτοί να καταστούν πραγματικά υπεύθυνοι. Από την άλλη, έχουμε μπροστά μας την πρόκληση της διαμόρφωσης ενός κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου και τέλος μια θεσμική δομή με στελεχωμένες υπηρεσίες που θα μπορούν να δρουν άμεσα και να τιμωρούν όσους ιδιοκτήτες βασανίζουν ή εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους.

Είναι καιρός όλοι/όλες να επιδείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό προς τα ζώα, γιατί σεβασμός προς τα ζώα σημαίνει πολιτισμός.