Ως ομάδα Δράσης για τα ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πληροφορηθήκαμε για νεκρές αγελάδες στο Λιβάδι Ακρωτηρίου. Το Λιβάδι Ακρωτηρίου, είναι ένας μοναδικός φυσικός υγρότοπος στη Χερσόνησο Ακρωτηρίου στην επαρχία Λεμεσού και συγκαταλέγεται στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας και στο δίκτυο Natura 2000.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι αυτά τα πανέμορφα ζώα δηλητηριάστηκαν. Σύμφωνα με ενημέρωση η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία των βάσεων αλλά και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα κ. Ανθή Μουζούρη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι « Αν αποδεικτεί μετά την νεκροψία και την έρευνα των Αρχών ότι είναι δηλητηρίαση τότε βρισκόμαστε ενώπιον ενός φρικτού εγκλήματος απέναντι στα ζώα. Ζούμε στο 2023 και όμως υπάρχουν άτομα ανάμεσα μας που δολοφονούν ζώα χωρίς κανένα ενδοιασμό. Ζητούμε άμεσα να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η κοινωνία μας απαιτεί τα εγκλήματα απέναντι στα ζώα να τιμωρούνται . Φτάνει πλέον με την ατιμωρησία».