Η υπόθεση της διαρροής απόρρητων εγγράφων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη δεν περιορίστηκε μόνο σε φίλους του δημοσιογράφους, αλλά και σε φίλους του πολιτικούς. Όσα γνωστοποιήθηκαν, αναφορικά με την αποστολή των εγγράφων και στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, υποδηλούν τον τρόπο που το Προεδρικό αντιλαμβάνεται το ζήτημα της συνεργασίας με τα κόμματα. Από όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα, αποδεικνύεται η άψογη και επιλεκτική συνεργασία της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ.

Κατανοούμε ασφαλώς την ανάγκη του Προέδρου Αναστασιάδη να δώσει διαπιστευτήρια σε φίλους του δημοσιογράφους και πολιτικούς του συμμάχους, που αμφότεροι στήριξαν (και συνεχίζουν να στηρίζουν, παρά τις λεκτικές αντιπαραθέσεις) την πολιτική του στο Κυπριακό. Να μην μας κοροϊδεύουν όμως ότι έχουν ουσιώδεις διαφορές στο Κυπριακό επειδή πλησιάζουν οι εκλογές και να δημιουργούν εκ του μη όντως αντιπαραθέσεις.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με αυτή του την ενέργεια, της επιλεκτικής πληροφόρησης του κ. Άντρου Κυπριανού, έχει αποδείξει ότι έχει γραμμένο στα παλιά του τα παπούτσια το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο κυπριακός λαός δικαιούται να έχει γνώση όσων συνέβησαν στον τελευταίο γύρο των συνομιλιών, τώρα που πλέον αυτές έχουν ανασταλεί. Δεν θα ανεχτούμε το περίφημο κεκτημένο των συνομιλιών -που σύντομα θα βρούμε μπροστά μας στην επανεκκίνηση- να αποτελεί γνώση που θα μοιράζονται μόνο η συμμαχία ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ και φιλικά προσκείμενοι σε αυτούς, κύκλοι. Αυτές οι πρακτικές είναι επικίνδυνες για το εθνικό ζήτημα και υποβιβάζουν τη λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας.