Δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Πισσουρίου

έλαβε χώρα χτες  με τους γονείς να​​ ​προειδοποιούν μάλιστα ότι θα αρνηθούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο αν δεν απομακρυνθεί η κεραία.

​Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Συνδέσμου Γονέων και συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε στην είσοδο του Δημοτικού Σχολείου. Να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο ευρίσκεται και το νηπιαγωγείο της κοινότητας.

Μέλη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Λεμεσού, ​μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διαπίστωσαν ότι ενώ απεστάλη επιστολή στις αρχές, όπου ετέθη το ερώτημα αν η εν λόγω εταιρεία έχει εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια, παρόλο που πέρασε ένας χρόνος​, ακόμη δεν έτυχε απάντησης

Η ανησυχία των γονέων και του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Σε περίπτωση όπου υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να επηρεαστεί η υγεία μικρών παιδιών,​ τότε η απομάκρυνση της κεραίας πρέπει να γίνει άμεσα.

Το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αντιδράσει και να ζητήσει την απομάκρυνση της κεραίας. Δεν πρέπει τα παιδιά σε καμία περίπτωση να είναι πειραματόζωα.

Η αναστάτωση των γονέων μεγάλωσε μετά από την εμφάνιση περιστατικού λευχαιμίας σε μαθητή του Δημοτικού Σχολείου.

Η συνετή πρόληψη θα πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του κράτους και ειδικότερα του Υπουργείου Παιδείας καθότι τα παιδιά ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Κάτοικοι της κοινότητας μας κατάγγειλαν και για την παρουσία δεύτερης κεραίας στο κέντρο του χωριού.

Κατά την επίσκεψη μας στο χώρο διαπιστώσαμε ότι το υψόμετρο που έχει τοποθετηθεί η κεραία επηρεάζει πάρα πολλές κατοικίες.

Ιδιαίτερη ήταν η ανησυχία κατοίκων των οποίων η κεραία ευρίσκεται ακριβώς στην ίδια ευθεία με τις οικίες τους και σε υπνοδωμάτια παιδιών και βρεφών.

Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού