Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εύχεται στον Κυπριακό λαό, «Καλά Χριστούγεννα».

Η γέννηση του Θεανθρώπου ας φέρει Υγεία, Χαρά, Ευτυχία και πάνω από όλα Ειρήνη, Ελευθερία και Ευημερία στην πατρίδα και στον λαό μας.

Τα Χριστούγεννα αυτά ας εξαφανιστούν οι διαχωριστικές γραμμές στη μικρή μας πατρίδα, ας είναι τα τελευταία που υπάρχουν άνεργοι και άπορες οικογένειες, ας αποτελέσουν την αρχή μιας πραγματικής αλλαγής για τον τόπο μας.

Ο πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης στο δικό του ευχητήριο μήνυμα, τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους και σε όλες να περάσουν Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και ασφάλεια, και έχοντας υπόψη ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι , δίπλα μας, στη γειτονιά μας αλλά και σε όλο το κόσμο που θα περάσουν αυτά τα Χριστούγεννα χωρίς τα στοιχειώδη και τα απαραίτητα για τη ζωή , στέγη, τροφή, ασφάλεια.

Αισιοδοξούμε ότι αυτά τα Χριστούγεννα μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία του αγώνα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Οραματιζόμαστε να μπορέσουμε να ξαναπερπατήσουμε ελεύθερα στις ακτές της Κερύνειας, να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε όλοι οι Κύπριοι , σε όλη την Κύπρο μας.

Ευχή μας να αποτελέσουν αυτά τα Χριστούγεννα την απαρχή της εξάλειψης της οικονομικής δυσπραγίας που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς που ευημερούν και τις αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.

Στέλνω την αγάπη μου, ιδιαίτερα σε αυτές τις 200 οικογένειες στην Κύπρο που στηρίχθηκαν φέτος – χωρίς διάκριση σε εθνότητα ή θρησκεία – από το κοινωνικό παντοπωλείο του Κινήματος.

Αυτά τα Χριστούγεννα ας προβληματιστούμε για το μέλλον της ανθρωπότητας. Ας σκεφτούμε για την επόμενη μέρα. The day after tomorrow. Κι ας πάρουμε αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν στην αρχή ενός δρόμου προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, που θα σέβεται τον άνθρωπο και τη φύση, μιας κοινωνίας πιο φιλάνθρωπης και πιο φιλόζωης. Να αγκαλιάσουμε τον άνθρωπο που πονά, να αγκαλιάσουμε τη φύση που καταστρέφεται».

Το μήνυμα της Γέννησης του Κυρίου είναι ένα μήνυμα διαχρονικό και επίκαιρο μέσα από τους αιώνες γιατί είναι μήνυμα Αγάπης, Ελπίδας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.