Η σημερινή συνέντευξη του τέως Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκου Κοτζιά στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα των γεγονότων, όπως αυτά διαδραματίστηκαν στο Κρανς Μοντανά.

Διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα ποιοι προσπάθησαν να απαλλάξουν όσους απέτυχαν θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον του κυπριακού λαού. Την ίδια ώρα δίνονται και ξεκάθαρες απαντήσεις σε όσους πίστεψαν τις φωνές που προσπάθησαν να αποσείσουν τις ευθύνες της Τουρκίας στην Πενταμερή αυτή Διάσκεψη.

Έγινε ξεκάθαρο για ακόμα μια φορά ότι η Τουρκία στο Κρανς Μοντανα δεν συζήτησε ποτέ στα σοβαρά την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων της από την Κύπρο και την κατάργηση κάθε επεμβατικού δικαιώματος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θυμίζουμε ότι δεν υιοθετούμε την πολιτική των υποχωρήσεων. Δεν είμαστε οπαδοί της φιλοσοφίας της «όποιας λύσης». Ούτε αναζητούμε τη λύση σε άγνωστα μονοπάτια που φέρουν εξωτικά ονόματα όπως «χαλαρή ομοσπονδία», «αποκεντρωμένη ομοσπονδία», συνομοσπονδία ή δύο κράτη.

Επιμένουμε στο στόχο για μια ενιαία, δημοκρατική, Ευρωπαϊκή Κύπρο, χωρίς ξένους στρατούς, εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα, βάσεις και εποίκους, χωρίς εσωτερικά σύνορα και ρατσιστικού τύπου διακρίσεις, με κατοχύρωση όλων των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες της μικρής μας χώρας, Έλληνες, Τούρκους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους. Γι’ αυτή τη λύση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.