Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εύχεται στον Κυπριακό λαό, ένα οικολογικό και ελεύθερο 2019, γεμάτο υγεία και ευδαιμονία.

Το 2018 ήταν μια ακόμη χρονιά δοκιμασίας για τους Κύπριους, που κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν σε πολλά επίπεδα. Μία χρονιά κατά την οποία τα κατάλοιπα της οικονομικής κρίσης βασάνισαν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Οι συνθήκες για τόπο αυτό – κάποιες από τις οποίες κρίσιμες – βρέθηκαν έντονα στο επίκεντρο μέσα στο 2018, θυμίζοντάς μας την αλλαγή που χρειάζεται να επέλθει στα θέματα της ανισότητας, στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αδικίας, σε μια χώρα που οι οίκοι αξιολόγησης βάζουν θετικό πρόσημο στην οικονομία της και οι αριθμοί ευημερούν αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν μια αξιοπρεπή στέγη, άστεγοι άνεργοι και πάσχοντες.

Βιώσαμε το 2018 την κρίση του περιβάλλοντος και τις κλιματικές αλλαγές στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έντασης τους. Οι φυσικές καταστροφές σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο διαδέχονται η μια την άλλη. Βιώσαμε όμως και την επιμονή κάποιων σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο να συνεχίζουν να καταστρέφουν το περιβάλλον και να το κατασπαράζουν, στο βωμό του χρήματος και στο όνομα της λεγόμενης «ανάπτυξης».

Δυστυχώς το 2018 δεν αποτέλεσε το έτος που έφερε πιο κοντά τη λύση για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κύπρου, αυτό της Τουρκικής κατοχής και απελευθέρωσης. 

Ευχόμαστε στον λαό μας, Ελληνοκυπρίους, Τουρκοκυπρίους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, το 2019 να είναι μια χρονιά όπου θα δούμε την πατρίδα μας ενωμένη και λεύτερη, χωρίς κατοχικό στρατό και εποίκους, χωρίς διαχωρίστηκες γραμμές και χωρίς  την καταθλιπτική παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο.

Ας ευχηθούμε ότι το νέο έτος θα μας οδηγήσει σε μια λύση του Κυπριακού, όπου οι νόμιμοι κάτοικοι του νησιού θα ζουν ειρηνικά και ελεύθερα και θα υπάρχει σεβασμός όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για όλους τους πολίτες.

Ας ευχηθούμε λοιπόν ότι το 2019 θα είναι έτος δικαιοσύνης. Ας ευχηθούμε ότι στο νέο έτος θα αντιμετωπιστεί η ανεργία και τα κοινωνικά προβλήματα που έφερε η μονόπλευρη λιτότητα και θα προχωρήσουν οι αναγκαίες και χρήσιμες μεταρρυθμίσεις.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για υλοποίηση του οράματος μας, για πράσινη ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης, που να σέβεται τα δικαιώματα των απλών ανθρώπων.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και ευημερία, σε έναν κόσμο ειρηνικό, δίκαιο και οικολογικό

Καλή Χρονιά!