Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επανέρχεται στο γνωστό θέμα της πρόσβασης στην παραλία “Κόλπος των Κοραλλίων”.

Η επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Αχιλλέα Αχιλλέως, για εκβιασμό από ιδιωτική εταιρεία, δεν μας ξενίζει καθόλου. Εδώ και μερικά χρόνια ζητούσαμε, όπως ο Δήμος Πέγειας μεριμνήσει για δημιουργία προσβάσεων, ανεξάρτητα από την ανάπτυξη που προβλέπεται.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο περίπτερα λειτουργούσαν μέχρι τώρα, χωρίς ο Δήμος να έχει εξασφαλίσει απαιτούμενες άδειες. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Δήμος Πέγειας κατέληξε να αυτόεγκλωβιστεί από δικά του λάθη και παραλήψεις.

Ουσιαστικά η προσωρινή δημιουργία πρόσβασης, δεν έλυσε το πρόβλημα. Αντιθέτως, φτάσαμε στο σημείο ο ιδιώτης να έχει τον πρώτο λόγο και ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητά την εκμετάλλευση των περιπτέρων για τουλάχιστον μια εικοσαετία, με σκοπό να παραχωρήσει άμεσα τις προσβάσεις που χρειάζονται, έτσι ώστε να αδειοδοτηθούν τα περίπτερα. Το γεγονός αυτό μας ανησυχεί και διερωτόμαστε για το πως ακριβώς μπορεί να επιτευχθεί το αίτημα αυτό, χωρίς, πρωτίστως, την προκήρυξη προσφορών.

Ακόμη και οι κατά καιρούς παρεμβάσεις των Οικολόγων για την σαθρή αυτή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, δυστυχώς έπεφταν στο κενό, χωρίς οποιαδήποτε κινητοποίηση για βελτίωσή της από μέρους του Δήμου Πέγειας.

Πολλές είναι όμως οι περιπτώσεις, αφού παρότι χτίστηκαν και λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες αναπτύξεις στον Δήμο Πέγειας, που αρκετοί επιχειρηματίες δεν ενδιαφέρθηκαν να δημιουργήσουν προσβάσεις στην παραλία. Μια υποχρέωση που οφείλουν να είχαν ήδη κάνει.

Η δημιουργία αυτών των προσβάσεων έστω και τώρα, ήταν μια από τις προεκλογικές μας προτάσεις στον Δήμαρχο της Πέγειας και θα συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε δυναμικά για την άμεση διευθέτηση των προσβάσεων στις παραλίες του Δήμου Πέγειας.

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου