Χθες Δευτέρα 06/12 εντοπίστηκαν απαγχονισμένα με σύρμα, δυο σκυλιά στην περιοχή Λυθροδόντα. Τα συγκεκριμένα σκυλιά είχαν δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη τους ότι είχαν χαθεί από τον τόπο διαμονής τους πριν λίγες μέρες και τα αναζητούσε.

Τα δολοφονημένα σκυλιά τα εντόπισε ο ιδιοκτήτης μαζί με τον ανήλικο γιο του. Οι σκληρές αυτές εικόνες των νεκρών σκύλων, έχοντας ακόμα στον λαιμό τους το σύρμα, προκάλεσαν την ψυχική οδύνη τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και στο παιδί. Προφανέστατα τα σκυλιά τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο που θα ήταν βέβαιο ότι θα τα έβρισκε ο ιδιοκτήτης τους .

Η υπόθεση έχει ήδη καταγγελθεί στην Αστυνομία και διερευνάται από την Αστυνομία των Ζώων Λευκωσίας. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε την νέα βάρβαρη και εγκληματική πράξη απέναντι στα ζώα και ζητούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ούτως ώστε να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Για πολλοστή φορά τονίζουμε ότι τέτοια εγκλήματα απέναντι στα ζώα πρέπει να τιμωρούνται με σοβαρότατες ποινές από τα δικαστήρια ούτως ώστε αυτές οι ποινές να παίξουν αποτρεπτικό ρόλο.

Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης, τόνισε η διαχειρίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος κ. Ανθή Μουζούρη, μέχρι την απόδοση της δικαιοσύνης για αυτές τις ψυχές. Είναι αδιανόητο, τόνισε επίσης, ότι εν έτη 2021 να είμαστε μάρτυρες τέτοιων φρικτών εγκλημάτων απέναντι στα ζώα και επιτέλους αυτό πρέπει να σταματήσει αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός.