Στις συνήθεις του τακτικές προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά με απειλές κατά της Κύπρου λόγω δολιοφθοράς που έγινε στο Μπουγιούκ Τζαμί στην Λάρνακα

Η τούρκικη προκλητικότητα και αδιαλλαξία φαίνεται να μην έχει τελειωμό καθώς σε δηλώσεις του για το εν λόγω περιστατικό ο Ερντογάν ανάφερε πως η ενέργεια αυτή «δεν θα μείνει αναπάντητη» ενώ το γεγονός καταδίκασε και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Διαψεύστηκαν όμως από τον ίδιο τον μουφτή του Μπουγιούκ Τζαμί, που δήλωσε πως το μπουκάλι μολότοφ εναντίον του Τζαμιού είχε ρίξει ένας άστεγος μουσουλμάνος, συριακής καταγωγής, ως αντίποινα για την άρνηση του μουφτή να τον φιλοξενήσει στο τζάμι.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος του Κινήματος κ. Έφη Ξάνθου δήλωσε πως “Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε τις απειλές Ερντογάν, καθώς σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν ρατσιστικά ή εθνικιστικά κίνητρα από την ελληνοκυπριακή πλευρά όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, ούτε έχουμε προβεί ως κοινότητα σε βανδαλισμούς σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, αντίθετα από τη διαχρονική συμπεριφορά του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας. Δεν μπορεί η Τουρκία να εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο ζήτημα που προέκυψε για χάριν των πολιτικών δικών της σκοπών και οφείλουμε ως κράτος να προβάλουμε την ευκολία με την οποία ο Ερντογάν εκτοξεύει απειλές και κατηγορίες εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας».