Μόνο συγκλονισμό μπορούν να προκαλέσουν οι εικόνες του νέου περιστατικού κακοποίησης και φρικτής θανάτωσης γάτου στο χωριό Εργάτες της επαρχίας Λευκωσίας. Η βαρβαρότητα κάποιων συνανθρώπων μας με την οποία συμπεριφέρονται στα ζώα είναι αποτροπιαστική.

Όπως ενημερωθήκαμε από άμεσα εμπλεκόμενα άτομα, χθες το απόγευμα ζευγάρι σκότωσε με φρικτό τρόπο τη γάτα των γειτόνων τους και στη συνέχεια πέταξε το αγνώριστο από τη βιαιότητα πτώμα του στα σκουπίδια.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο πλησιέστερος αστυνομικός σταθμός, μέλη του οποίου ζήτησαν από την οικογένεια της γάτας να πάρουν το άψυχο σώμα της στον σταθμό. Όπως ενημερωνόμαστε, η υπόθεση έμεινε μέχρι εκεί και δεν προχώρησε,  με την οικογένεια να αναμένει ακόμη την Αστυνομία να κινητοποιηθεί για το έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος του ζωντανού από χθες το απόγευμα. Θεωρούμε ότι υπήρχε ολιγωρία από μέρους της αστυνομίας.

Καλούμε τις Αρχές όπως δράσουν άμεσα και αποφασιστικά, να οδηγηθεί η υπόθεση ενώπιον της δικαιοσύνης για παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων αυτής της πράξης. Αν υπήρχε πραγματική Αστυνομία των ζώων η υπόθεση θα ήταν ήδη ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

Επαναλαμβάνουμε για χιλιοστή φορά, πως ο τρόπος συμπεριφοράς μας προς τα ζώα, αποτελεί δείγμα του πολιτισμού μας. Διερωτόμαστε πότε θα καταλάβουν ορισμένοι ότι τα ζώα έχουν αισθήματα και δικαιώματα και πρέπει να τα σεβόμαστε αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός.

Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα μέχρι την απόδοση της Δικαιοσύνης. Αναμένουμε από τον Αρχηγό Αστυνομίας να αναλάβει προσωπικά την υπόθεση και να ληφθούν όλα τα νομικά μέτρα για απόδοση δικαιοσύνης.