Στην είσοδο του Ακάμα στην τοποθεσία Άσπρου Ποταμού, οι εικόνες που αντικρύσαμε ήταν προκαλούν θυμό και απογοήτευση. Θυμό γιατί κάποιοι ασυνείδητοι εξακολουθούν να ξεφορτώνονται τα πάντα ανενόχλητοι.

Οι τελευταίες βροχές έδειξαν για μια ακόμα φορά την έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης και την παντελή παρουσία του Κράτους να διαχειριστεί περιπτώσεις σαν αυτή.  Δίπλα ακριβώς από την παραλία της Τοξεύτρας (γνωστή ως παραλία ωοτοκίας χελωνών) τόνοι από πλαστικά και σκουπίδια πήγαν στην θάλασσα μετά τις τελευταίες βροχές. Αν και είχαν περάσει πολλές μέρες, όσα σκουπίδια κολλήσουν στην λάσπη και τα βράχια, με τις επόμενες βροχές τα πλαστικά θα γίνουν τροφή για τις χελώνες.

Όσο καθυστερεί η προστασία του Ακάμα, όσο συνεχίζονται οι παρανομίες και η ατιμωρησία τόσο θα την πληρώνει το περιβάλλον. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς (Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, Δήμο Πέγειας, Τμήμα Αλιείας) όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η συγκεκριμένη ρύπανση δεν προέρχεται από την θάλασσα αλλά από την ξηρά γιατί πολλοί προσπαθούν να μετατοπίσουν αλλού τις πραγματικές ευθύνες. Εξάλλου οι εικόνες είναι αδιάψευστος μάρτυρας ποια είναι η πηγή της ρύπανσης στην εν λόγω περιοχή.