Μας έκανε ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση η σημερινή εξαγγελία μέτρων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής στο ποδόσφαιρο όταν πρώτο πρώτο στο κατάλογο των μέτρων φιγουράρει η δημιουργία ακόμη ενός Υφυπουργείου.

Φαίνεται ότι στην Κυβέρνηση έχουν μπερδέψει τα Υφυπουργεία με τις ασπιρίνες. Για κάθε πρόβλημα υπάρχει και ένα Υφυπουργείο. Δυο τρεις υψηλόβαθμες θέσεις, ακόμα ένας δυσκίνητος κρατικοδίαιτος μηχανισμός, ακόμα μια καρέκλα στο τραπέζι του προεδρικού και νομίζουν ότι έλυσαν το πρόβλημα.

Στο μεταξύ κανένα μέτρο δεν αφορά την απαγόρευση της κομματικής εκμετάλλευσης του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχουν επίσης μέτρα στην προεδρική δέσμη μέτρων που να περιορίζουν την αισχροκέρδεια σε σχέση με το ποδόσφαιρο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δηλώνουμε ετοιμότητα να συζητήσουμε τις προεδρικές προτάσεις για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής στο ποδόσφαιρο όταν διαπιστώσουμε ότι οι αρμόδιοι είναι έτοιμοι στα σοβαρά να πάρουν μέτρα κατά της «παράγκας».