Μετά τις ζημιές και την καταστροφή αποφάσισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Καδής να συγκαλέσει σύσκεψη των τμημάτων του υπουργείου του για τη διαχώριση της παραλίας ωοτοκίας των χελωνών στη Λίμνη Πόλης Χρυσοχούς.

Ο κ. υπουργός υπόσχεται και δεσμεύεται ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της παραλίας. Υπενθυμίζουμε τον κ. υπουργό ότι τον Δεκέμβριο 2012 είχε προκύψει παρόμοιο περιστατικό το οποίο χαρακτηρίστηκε από το Τμήμα Δασών και το Υπουργείο του ως τυχαίο, ατυχές και λάθος. Τότε δεσμεύτηκε το Τμήμα Δασών ότι θα γίνει «αναδάσωση με ιθαγενή είδη για μείωση / εξάλειψη της φωτορύπανσης από το δρόμο προς την παραλία».

Έξι χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το δάσος με τα ενδημικά δέντρα και θάμνους δεν έγινε ποτέ και μπήκαν και πάλι στη παραλία οι μπουλντόζες. Από την προηγούμενη εμπειρία διαπιστώνεται επίσης η αγαστή συνεργασία του Τμήματος Δασών με την εταιρεία που από χρόνια αναζητά τρόπο να «βάλει χέρι» στην παραλία μπροστά από το σχεδιαζόμενο μεγάλο τουριστικό της έργο.

Έχουμε λοιπόν κάθε δικαίωμα να αντιμετωπίζουμε με επιφυλακτικότητα και δυσπιστία στις διακηρύξεις και τις δεσμεύεις του υπουργού τις οποίες χρωμάτισε μάλιστα με τη δέσμευση του για παραίτηση. Άλλωστε οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης δεν μας έχουν πείσει ότι μπορούν να αντέξουν την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.

Στο πιο κάτω αρχείο επισυνάπτεται η τοποθέτηση του Τμήματος Δασών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη συνεδρία της 18/12/2012.

τοποθέτηση_του_Τμήματος_Δασών.pdf