Η Παγκόσμια Μέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, μας υπενθυμίζει την υποχρέωση του κράτους έναντι των παιδιών. Είναι η μέρα που πρέπει να αναλογιστούμε πολύ σοβαρά κατά πόσον λαμβάνονται υπόψη τα δικαιώματα του παιδιού και τι πολιτικές χρειάζεται να προωθηθούν.

Είναι σημαντικό το κράτος να προασπίζεται και να σέβεται τα δικαιώματα τους, αλλά και να αποδίδει τη δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών. Αυτό σημαίνει την υποχρέωση της παλαιότερης γενιάς να παραδώσει την περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτιστική μας κληρονομιά στους νεότερους με τρόπο που να είναι βιώσιμος.

Σε δηλώσεις της το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος κα. Αλεξία Σακαδάκη αναφέρει πως: «Στον τομέα της παιδείας υπάρχουν μεγάλα κενά με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναλώνουν τα απογεύματά τους σε φροντιστήρια αντί να έχουν ποιοτική ψυχαγωγία και ενασχόληση με τα ενδιαφέροντά τους που τους βοηθούν να αναπτύξουν περαιτέρω ικανότητες. Επίσης σε σχέση με το δικαίωμα στην προστασία, τίθενται πολλά ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν και κυρίως αυτά που αφορούν τον ρατσισμό και τη διάκριση. Τα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού πρέπει να αξιολογούνται και να αντιμετωπίζονται άμεσα από ειδικευμένους επιστήμονες.

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ζητήσει ως Κίνημα την πρόσληψη και αξιοποίηση των Κοινωνιολόγων στα δημόσια σχολεία, καθώς και την ενίσχυση της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, με την πρόσληψη επιπλέον Ψυχολόγων, Κοινωνιολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών στην Υπηρεσία, κατά τρόπο που να καλύπτονται ικανοποιητικά όλες οι βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Αν θέλουμε μια κοινωνία με καλύτερο μέλλον πρέπει να δώσουμε τις απαραίτητες βάσεις και εφόδια στα παιδιά μας. Αυτή είναι η προσπάθεια του Κινήματος μέσα από την πολιτική του πρακτική. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα Δικαιώματα των Παιδιών μας και θα επιμένουμε ώστε το κράτος να τους παρέχει όλα όσα δικαιούνται και τους αξίζουν».