Αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων (ΓΥ.Κ.Ο.) θα συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της φασιστικής και ρατσιστικής στάσης του βουλευτή του ΕΛΑΜ Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται μαζί με το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ και καλούμε όλες τις γυναικείες οργανώσεις και κινήματα σε κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16-9-2021 και ώρα 4.00 μ.μ. έξω από το Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία.

Αντιδρούμε και καταδικάζουμε τη σεξιστική και φασιστική επίθεση του βουλευτή του ΕΛΑΜ Αντρέα Θεμιστοκλέους σε βάρος της κοινοβουλευτικής συνεργάτιδας μας και αναπληρώτριας Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Έφης Ξάνθου.

Σε δηλώσεις της η κ. Αλεξία Σακαδάκη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και Βοηθός Γενική Γραμματέας της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων αναφέρει τα εξής: “Ο σεξισμός και ο φασισμός δεν έχουν θέση στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε και δη στην Βουλή των Αντιπροσώπων που θεωρείται ο ναός της δημοκρατίας. Πρέπει να επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε ακραία συμπεριφορά που έχει στόχο τη φίμωση και τη διάκριση μεταξύ των φύλων.

Ως γυναίκες και γυναικείες οργανώσεις, καλούμε την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου να προστατεύσει τις δημοκρατικές διαδικασίες και να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της εικόνας της Βουλής, αντιμετωπίζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό με αυστηρότητα και υπευθυνότητα. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα, πως τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση πουθενά.».