Με αφορμή τα γεγονότα τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σε σχέση με το Μεσανατολικό ζήτημα μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η στάση της Τουρκίας και οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φιντάν καταδικάζει και αναγνωρίζει τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ που γίνονται εις βάρος του άμαχου πληθυσμού, ενώ πότε η Τουρκία δεν αναγνώρισε ούτε αποδέχτηκε τα στοιχεία εις βάρος τους για τα εκτεταμένα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν εις βάρος του λαού της Κύπρου, του Κουρδιστάν κ.ο.κ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε τη στάση της Τουρκίας αντιφατική. Δεν δύναται να καταδικάζονται αφενός οι συνεχιζόμενες επιθέσεις τους βομβαρδισμούς και τα εγκλήματα πολέμου και αφετέρου οι ίδιοι να μην αναγνωρίζουν τις συνεχιζόμενες για πολλά χρόνια στρατιωτικές επιχειρήσεις, που διαπράττουν τη χρήση χημικών όπλων κατά παράβαση των προνοιών διεθνών συμβάσεων με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες κ.ο.κ.