Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πραγματοποιεί ανοικτή συζήτηση ενημέρωσης για το καθεστώς των καλλιτεχνών, την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 19:30, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Πάφο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών για το νομοσχέδιο για το καθεστώς των καλλιτεχνών.

Τι προβλέπει το, υπό διαβούλευση, νομοσχέδιο για το καθεστώς των καλλιτεχνών και σε ποιό στάδιο βρίσκεται; Πώς ρυθμίζεται ο καθορισμός της επαγγελματικής ιδιότητας των καλλιτεχνών; Πώς προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού;

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και ο Επαρχιακός Γραμματέας Πάφου του Κινήματος κ. Νικόλας Αρκαδίου.

Οι καλλιτέχνες της Κύπρου καθώς και μια σειρά επαγγελμάτων που ασχολούνται με τον πολιτισμό, αντιμετωπίζουν μια ιδιαίτερη και πολλές φορές άδικη μεταχείριση των κλάδων τους από την πολιτεία. Αυτό έγινε ακόμα εντονότερο κατά την περίοδο της δημοσιονομικής δυσκολίας που επέφερε η πανδημία.

Σήμερα, δυο και πλέον χρόνια μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου, ολόκληρο το φάσμα των καλλιτεχνών, γυναίκες και άντρες εικαστικοί, ηθοποιοί, χορευτές, κινηματογραφιστές, λογοτέχνες, χαράκτες, φωτογράφοι, μουσικοί κ.ά. παραμένουν δυστυχώς εκτεθειμένοι.