Η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων δεν είναι μια ημέρα γιορτής, αλλά μια μέρα που μας υπενθυμίζει όλα εκείνα τα πλάσματα που ζουν κάτω από σκληρές συνθήκες στους δρόμους, πεινασμένα , διψασμένα, που υποφέρουν από το κρύο ή την αφόρητη ζέστη, αρρωσταίνουν, πέφτουν θύματα τροχαίων και πεθαίνουν πολύ συχνά αβοήθητα.

Η κ. Ανθή Μουζούρη, συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα του Κινήματος, ανέφερε πως: «Πρέπει να κατανοήσει ο καθένας από εμάς ότι πρέπει να σεβόμαστε τα ζώα. Δυστυχώς ακόμα και το 2022 κάποιοί εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους σαν να είναι σκουπίδια. Η πράξη αυτή, εκτός από βάρβαρη και απάνθρωπη, αποτελεί και ποινικό αδίκημα. Είναι ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο κάποιοι να βαριούνται τα ζώα τους όπως τα παλιά παιχνίδια ή ρούχα τους, και τα εγκαταλείπουν, χωρίς να κατανοούν ότι και τα ζώα έχουν αισθήματα και πονούν και υποφέρουν όπως ακριβώς και οι άνθρωποι. Δυστυχώς ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών στην Κύπρο έχει αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα τα καταφύγια να είναι υπερπλήρη.

Όπως δεν θα εγκατέλειπε κάποιος ένα μέλος της οικογένειά του στους δρόμους δεν πρέπει να το κάνει ούτε με το κατοικίδιο του.

Καλούμε τον κόσμο που θέλει να υιοθετήσει ένα ζώο να μην αγοράζει αλλά να απευθύνεται σε καταφύγια τα οποία είναι γεμάτα από εγκαταλειμμένα ζώα, για να συμβάλει στην απάμβλυνση του προβλήματος των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων ζώων στον τόπο μας».