Η Κίνηση Οικολόγων Συνταξιούχων ως απότιση φόρου μνήμης και τιμής στα θύματα της τουρκικής εισβολής και θηριωδίας του 1974, προσκαλούν σε εκδήλωση – προβολή του έργου του Μιχάλη Κακογιάννη «Αττίλας 1974».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, αύριο Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ. στον ανώγειο κήπο της Διαχρονικής Γκαλερί (Αρσινόης 84, Λευκωσία).

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι ανοιχτή και έκθεση υπό την τίτλο «Η Κύπρος του χθες και σήμερα μέσα από έργα τέχνης».

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης θα απευθύνει χαιρετισμό.

Για το έργο

Αξιοσημείωτο έργο του Μιχάλη Κακογιάννη είναι το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που γύρισε στην πατρίδα του, τη μαρτυρική Κύπρο σχετικά με τη βίαιη τουρκική εισβολή “Αττίλας ’74”. Με θάρρος και υπομονή, κατόρθωσε να αποτυπώσει όλα σχεδόν τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία της Κύπρου. Με συνεντεύξεις από ανθρώπους όπως τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, τον πραξικοπηματικό πρόεδρο Νίκο Σαμψών και άλλους ηγετικούς και μη παράγοντες, όπως και από πλήθος προσφύγων και βασανισμένων, εξιστόρησε σχεδόν από την αρχή τα πάθη του κυπριακού λαού, όπως και την τροπή που πήρε η τουρκική εισβολή μετά την επιβολή του πραξικοπήματος στο νησί και την εκδίωξη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από τα ηνία της Κυπριακής κυβέρνησης. Το ντοκιμαντέρ “Αττίλας ’74” βραβεύθηκε στη Φλωρεντία ως το καλύτερο Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για το έτος 1974.