Οι επικίνδυνες και παράνομες εγκαταστάσεις υγραερίου και πετρελαιοδεξαμενών, σύμφωνα με τις οδηγίες ΣΕΒΕΖΟ, στη Λάρνακα, αποτελούν το λόγο για τη διοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8 Απριλίου, ημέρα Σάββατο, ανήμερα του Πολιούχου Αγίου της Λάρνακας, Αγίου Λαζάρου στις 16:00, απ’ το κυκλικό κόμβο λιμανιού προς τον ναυτικό όμιλο, δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Το διαδικτυακό περιοδικό της Λάρνακας Skala Times διοργανώνει την εν λόγω εκδήλωση διαμαρτυρίας με βασικό αίτημα να υλοποιηθεί επιτέλους η μετακίνηση των επικίνδυνων εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοδεξαμενών και να σταματήσει ο εμπαιγμός των παρατάσεων από τα αρμόδια υπουργεία.

Η μετακίνηση τους είναι επιτακτική ανάγκη, αφού και το σχετικό διάταγμα έληξε στις 31/1/2017 και πρόσφατα δόθηκε νέα παράταση για το 2018 (για τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών) και 2019 (για τις εγκαταστάσεις υγραερίου). Το νέο χρονοδιάγραμμα, όμως, για να υλοποιηθεί, θα έπρεπε οι εργασίες αποξήλωσης να είχαν ήδη ξεκινήσει.

Η μετακίνηση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υγεία, την ασφάλεια, τις ζωές αλλά και τις περιουσίες των κατοίκων Λάρνακας καθώς και την οικονομική πρόοδο της πόλης.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών στηρίζει τη διαδήλωση διαμαρτυρίας. Ο πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης, μαζί με την Αντιπρόεδρο Β’ κ. Έφη Ξάνθου και αντιπροσωπεία του Κινήματος θα δώσουν δυνατά το παρόν τους, ενώνοντας την φωνή τους με τους κατοίκους της επαρχίας Λάρνακας.