Η 8η Μαΐου, φέρνει στο νου μας την ημέρα που κατέρρευσε επίσημα το Ναζιστικό καθεστώς με την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας.

Οι συνέπειες της δράσης των Ναζιστών και του φασισμού είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο. Φασισμός, ο οποίος «πότισε» με το δηλητήριο του την Ελλάδα με αποτέλεσμα τις συνέπειες που βιώνουμε στην Κύπρο έως και σήμερα. Η μισαλλοδοξία και ο φασισμός που δημιούργησαν τη Χούντα ήταν η αρχή των δεινών της Κύπρου. Η μισή μας πατρίδα, βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή ενώ η ανεξαρτησία και η κυριαρχία της χώρας μας βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο της Τουρκίας. Η κατάσταση δεν μας επιτρέπει να ξεχάσουμε ούτε λεπτό τα δεινά που οι αυτόκλητοι «σωτήρες» σε Ελλάδα και Κύπρο προκάλεσαν στον Ελληνισμό και στην πατρίδα μας.

Αυτή η τραγική πραγματικότητα καθιστά καθήκον όλων των Κυπρίων τον διαρκή αγώνα για την προστασία της Δημοκρατίας από κλασσικές και σύγχρονες απειλές. Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς οφείλει να περιθωριοποιήσει όσους καπηλεύονται το όνομα του έθνους, με μοναδικό στόχο την αποκόμιση πολιτικού οφέλους. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους νοσταλγούς της δικτατορίας, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την απογοήτευση των πολιτών από τα διεφθαρμένα κόμματα και τις κυβερνήσεις της διαφθοράς για να περάσουν τα μηνύματα μισαλλοδοξίας και του φασισμού.