Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στέκεται στο πλάι των κατοίκων επηρεαζόμενων περιοχών από τη λειτουργία σκυροθραυστικών μονάδων στο Σταυροβούνι.

Η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου δια του δικηγόρου της, ζητά επίδοση ειδοποίησης επιβολής στην εταιρεία Σκύρα Λίμα Λτδ γιατί λειτουργεί σκυροθραυστικές μονάδες παράνομα σε περιουσία της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στο αίτημα των ιδιοκτητών της γης όπως διατυπώνεται από το δικηγόρο τους κ. Γιώργο Καραπατάκη, ενώ υπερτονίζουμε τη σοβαρή καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η οποία υποτίθεται ότι προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή και Κυπριακή νομοθεσία (Περιοχή Ευρωπαϊκής Προστασίας της Φύσης Natura 2000).

Γι’ αυτό τον λόγο ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, η κ. Έφη Ξάνθου Αναπληρώτρια Πρόεδρος, ο Επαρχιακός Γραμματέας Λάρνακας κ. Γιώργος Χαραλάμπους, ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Γιώργος Στυλιανίδης με αντιπροσωπεία του Κινήματος, μέλη και φίλους θα συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για το εργοστάσιο ασφάλτου στο Σταυροβούνι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί στην είσοδο του Λατομείου στον δρόμο προς το Σταυροβούνι.