Μετά από επικοινωνία με το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, μας έχουν διαβεβαιώσει πως το περιστατικό του άγριου θανάτου γάτου στο χωριό Εργάτες της επαρχίας Λευκωσίας, διερευνάται από τις πρώτες ώρες της μέρας και πως έχει συλλέγει αρκετό μαρτυρικό υλικό για να πάνε ενώπιον δικαστή για έκδοση εντάλματος έρευνας. Όπως μας αναφέρθηκε, το περιστατικό θεωρείται σημαντική παραβίαση του ποινικού κώδικα και θα προχωρήσουν με την διερεύνηση του μέχρι τέλους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ελπίζουμε πως η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου και θα αποδοθούν ευθύνες στο ζευγάρι που φέρεται να σκότωσε με αυτό τον απάνθρωπο εγκληματικό τρόπο τον γάτο των γειτόνων τους. Ευελπιστούμε πως θα προσέλθουν για επίσημες καταθέσεις ενώπιον της αστυνομίας όλοι όσοι γνωρίζουν κάτι για το περιστατικό για να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η υπόθεση όταν οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Είναι τέτοια περιστατικά που καταδεικνύουν την ανάγκη για αστυνομία των ζώων που θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε περιστατικά σε όλη την επικράτεια κάθε επαρχίας και όχι μόνο για τις αστικές περιοχές.

Θα παρακολουθούμε στενά την υπόθεση και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε για την έκβαση της υπόθεσης.