*Δήλωση της Αναπληρώτριας Προέδρου κ. Έφης Ξάνθου

Άκρως καταδικαστέο το χυδαίο περιστατικό εξύβρισης κατά του Ευθυμίου Δίπλαρου και της συζύγου του που βιώνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τοποθετούμαστε κάθετα ενάντια σε τέτοιες υβριστικές και απάνθρωπες συμπεριφορές, που σκοπό έχουν την πρόκληση μίσους και την παρενόχληση.

Η αστυνομία ορθώς εξετάζει την καταγγελία του Δίπλαρου, και χαιρόμαστε που θα χρησιμοποιηθεί ο νόμος Περί της Προστασίας από Παρενόχληση και παρενοχλητική Παρακολούθηση για να σταματήσει η διαδικτυακή επίθεση και παρενοχλητική παρακολούθηση κατά του κ. Δίπλαρου και της οικογένειας του.

Θεωρούμε επιπλέον πως το προηγούμενο που δημιουργεί αυτή η απόφαση της αστυνομίας να εξεταστεί η καταγγελία του κ. Δίπλαρου από την μονάδα ηλεκτρονικού εγκλήματος δημιουργεί ένα θετικό προηγούμενο που θα βοηθήσει και τις χιλιάδες γυναίκες που κάθε χρόνο καταγγέλλουν παρόμοια συμπεριφορά από γνωστούς και αγνώστους τους αλλά δυστυχώς δεν έχουν την ίδια θετική ανταπόκριση από πλευράς αστυνομίας.

Αναμένουμε πλέον την ίδια κινητοποίηση και καθοδήγηση από τους κατά τόπους αστυνομικούς σταθμούς από εδώ και πέρα, για να κάνουν καταγγελία στα πλαίσια της συγκεκριμένης νομοθεσίας οι παραπονούμενοι για παρόμοια εγκλήματα.

Ευελπιστούμε οι αστυνομικές αρχές να βρουν άμεσα το δράστη που κρύβεται πίσω από τον ψεύτικό λογαριασμό, ώστε να οδηγηθεί η υπόθεση ενώπιον της δικαιοσύνης και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Εκφράζουμε τη στήριξη μας στην οικογένεια Δίπλαρου και ευχόμαστε να υπάρχει αίσιο τέλος στον αγώνα τους.