*Δήλωση ‘Ετμοντ Χαγουίλα Επαρχιακού Γραμματέα Λεμεσού Κινήματος

Εκφράζουμε την έντονη λύπη και δυσαρέσκεια μας για το γεγονός ότι ο Δήμος Λεμεσού ακόμη διατηρεί τον Ζωολογικό Κήπο και τον επεκτείνει τώρα με την προσθήκη ενός ενυδρείου. Η κακοποίηση, εκμετάλλευση και φυλάκιση ζώων είναι άκρως καταδικαστέα, ενώ έχει απαγορευτεί στα Τσίρκα να κακοποιούν και να εκμεταλλεύονται τα ζώα ο Δήμος Λεμεσού συνεχίζει ακάθεκτος.

Εν μέσω μιας πανδημίας που προέρχεται ακριβώς μέσα από αυτή την απαράδεκτη καταπίεση του ανθρώπου με τα ζώα, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει προβεί σε πολλές κινητοποιήσεις και δράσεις για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού, αλλά και την έντονη οσμή που παρατηρείται στην γύρω περιοχή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες ενάντια στα ζώα και καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει μαζί μας.

Σε μια εκσυγχρονισμένη πόλη και κοινωνία δεν ταιριάζει η ιδέα ενός Ζωολογικού Κήπου ή ενός Ενυδρείου που απώτερο σκοπό έχει την εκμετάλλευση, έκθεση και κακοποίηση ζώων.