Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα να προχωρήσει στις 28 Οκτωβρίου στο κλείσιμο του παραλιακού πεζόδρομου εντός των δημοτικών ορίων του. Ένας πεζόδρομος που καλύπτει μια απόσταση πέντε περίπου χιλιομέτρων και χρησιμοποιείται από εκατοντάδες πολίτες της μείζονος Λεμεσού, εδώ και χρόνια, για άθληση και αναψυχή.

Όλα τα πιο πάνω επειδή για πρώτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί στα όρια της νομιμότητας και να απορρίψει αιτήματα που σχετίζονται με την αλλαγή χρήσης υποστατικών που λειτουργούν στην περιοχή του και την εκ των υστέρων κατά παρέκκλιση έγκρισης προσθαφαιρέσεων στις κτιριακές υποδομές τους.

Σε δηλώσεις του ο Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού κ. Έτμοντ Χαγουίλα, τόνισε πως «πρόκειται για μια παράνομη και αδικαιολόγητη ενέργεια από μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα. Ουδείς δικαιούται να απαγορεύει την πρόσβαση των πεζών στην παραλία. Είναι ξεκάθαρα μια απόφαση που λήφθηκε εκβιαστικά.

Η Κυβέρνηση για μια φορά αποφάσισε να κάνει σωστά τη δουλειά της, απορρίπτοντας αιτήματα που αφορούν παρεκκλίσεις από το τοπικό σχέδιο και τον συντελεστή δόμησης της περιοχής. Η αντίδραση του Κοινοτικού Συμβουλίου έχει να κάνει καθαρά με τα οικονομικά οφέλη που πιθανόν να χάσει και αυτό δεν είναι αποδεκτό. Κανένα οικονομικό όφελος δεν υπερτερεί της στέρησης δημοσίου αγαθού από το κοινό.  Όταν το Κοινοτικό Συμβούλιο και ο Κοινοτάρχης του Αγίου Τύχωνα επιθυμούσαν να κάνουν πολεοδομικό έργο, το οποίο και επιδοτήθηκε από ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν είχαν θέσει όρους λειτουργίας υποστατικών αναψυχής για υποτιθέμενη ‘επιδότηση’ της διατήρησης του έργου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε ξεκάθαρα πως εάν το Κοινοτικό Συμβούλιο προχωρήσει σε αυτή την παράνομη ενέργεια, θα μας βρει απέναντί του».