Η 15η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Ο όρος «παιδικός καρκίνος» χρησιμοποιείται για να ορίσει τα είδη καρκίνου που εμφανίζονται σε παιδιά πριν την ηλικία των 15 ετών. Σύμφωνα με ιατρικά στοιχεία, οκτώ στα δέκα παιδιά καταφέρνουν να βγουν νικητές στη μάχη με τη νόσο.

Αν και σπάνιος ο παιδικός καρκίνος, στο νησί μας εμφανίζονται κάθε χρόνο περίπου 43 νέα περιστατικά που αφορούν ηλικίες από 0-19 χρόνων.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε κηρύξει τον πόλεμο κατά του καρκίνου και των αιτιών που τον προκαλούν ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους περιβαλλοντικούς λόγους.  Έχουμε έρθει σε σύγκρουση με συμφέροντα γιατί η πρόληψη και η αυστηρή εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης επηρεάζει τα κέρδη τους (π.χ. γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, επικίνδυνα ζιζανιοκτόνα κοκ).

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στηρίζουμε τον αγώνα των καρκινοπαθών και  υποστηρίζουμε την αρχή της συνετούς αποφυγής και προφύλαξης έναντι των οποίων συμφερόντων. Η υγεία των πολιτών είναι πάνω από όλα.