Σε διάστημα λίγων μηνών παρατηρούμε για ακόμη μια φορά να ξεσπά πυρκαγιά σε βαριά βιομηχανική περιοχή, αυτή τη φορά σε εργοστάσιο επεξεργασίας «Scrap Metal» στην Βιομηχανική περιοχή Γερίου. Δυστυχώς, η φωτιά μαίνεται και σήμερα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν για την κατάσβεση της.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, αφού εξαιτίας της φύσης των υλικών που καίγονται, η φωτιά, αδιαμφισβήτητα δημιουργεί τεράστιο οικολογικό πρόβλημα επηρεάζοντας την ποιότητα του αέρα όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρο το νησί, και κατ’ επέκταση επηρεάζεται η υγεία όλων όσων θα εισπνεύσουν τα σωματίδια.

Το μέλος της πολιτικής επιτροπής και πρόεδρος της συντεχνίας ΣΥΜΕΑ κ. Σταύρος Αλαμπρίτης δήλωσε τα εξής: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε άμεσα τις αρμόδιες αρχές όπως προβούν στη διερεύνηση των λόγων που προκλήθηκε η πυρκαγιά. Είναι επιτακτική ανάγκη να διερευνηθεί και η πιθανότητα κακόβουλης ενέργειας, αφού φαίνεται να είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο οι πυρκαγιές σε σημεία ανακύκλωσης σε όλο το νησί.

Για πολλοστή φορά δεν έχουμε σωστή διαχείριση κρίσης και έγκαιρης ενημέρωσης του κοινού, ούτε πρόληψη σοβαρού περιβαλλοντικού αντίκτυπου. Επιπλέον, πρέπει να αποφασίσει το πυροσβεστικό σώμα να αρχίσει να χωροθετεί πυροσβεστικούς σταθμούς σε στρατηγικές τοποθεσίες που θα επιτρέπουν άμεση πρόσβαση σε βιομηχανικές περιοχές και άλλες πιθανές εστίες πυρκαγιών που θα παράξουν έμμονους οργανικούς ρύπους.».