Αναπάντητη έμεινε η καταγγελία του μοναχού Πάτερ Σάββα περί δωροδοκίας των μοναχών της Μονής Σταυροβουνίου για αποδοχή του εργοστασίου ασφαλτικού στα Πυργά, αφήνοντας εκτεθειμένο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, αλλά ταυτόχρονα δημιουργώντας και εύλογα ερωτήματα στην κοινή γνώμη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διερωτόμαστε γιατί δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα τα λεγόμενα και η καταγγελία του π. Σάββα; Μπορεί και επιτρέπεται σε ένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προσφέρει χρήματα είτε από το δημόσιο ταμείο, είτε από την εταιρεία που θέλει να ανεγείρει το εργοστάσιο ασφαλτικού για να αλλάξουν άποψη οι επηρεαζόμενοι και όσοι διαμαρτύρονται;

Εχθές, συνεργάτες του Προέδρου διέρρευσαν ότι πρόκειται περί παρεξήγησης. Ισχυρίζονται ότι ο Πρόεδρος έχει προτείνει «αντισταθμιστικά μετρά» κι όχι χρήματα στους μοναχούς. Αν και είναι περίεργο και όχι συνηθισμένο η κυβέρνηση να προτείνει αντισταθμιστικά μέτρα προς όφελος ιδιωτικής εταιρείας, περιμένουμε να δοθούν στη δημοσιότητα ποια είναι αυτά τα αντισταθμιστικά μέτρα που έχει προτείνει στους μοναχούς.

Χθες αναφέραμε ότι αν κάτι τέτοιο ισχύει, ο κ. Αναστασιάδης έχει εκτεθεί πολιτικά και οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις. Η καταγγελία δεν έχει διαψευστεί από κανέναν και ως εκ τούτου αναμένουμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα λειτουργήσουν αυτεπάγγελτα προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια, ενώ ο κ. Αναστασιάδης οφείλει δημόσια να προβεί σε ένα ξεκαθάρισμα της κατάστασης στην κοινή γνώμη.