Όσα αποκαλύφθηκαν μετά τον έλεγχο του Τμήματος Περιβάλλοντος στο χώρο διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων στην Κοφίνου, είναι εξοργιστικά. Ιατρικά απόβλητα δέκα ημερών, όχι μόνο βρέθηκαν εκτεθειμένα στον αρχικό έλεγχο, αλλά επίσης κατά το δεύτερο έλεγχο του Τμήματος, η διαχειρίστρια εταιρεία τα είχε τοποθετήσει σε φορτηγά οχήματα, με προφανή σκοπό τη μεταφορά τους εκτός του αδειοδοτημένου χώρου.

Για εμάς το ζήτημα που ανακύπτει είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι αν τέτοιες πρακτικές ακολουθήθηκαν και κατά το παρελθόν, με τις όποιες συνέπειες έχουν επιφέρει στο περιβάλλον.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συγχαίρουμε το Τμήμα Περιβάλλοντος για την επιτυχή εκτέλεση του έργου του. Ταυτόχρονα όμως τονίζουμε πως είναι άμεση ανάγκη η αλλαγή του πλαισίου διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων, αφού η υπάρχουσα μονοπωλιακή δομή του χώρου, επιτρέπει στη διαχειρίστρια εταιρεία να βρίσκεται σε θέση ισχύος έναντι του κράτους. Παράλληλα κρίνουμε πως μοναδική διασφάλιση της ορθής πρακτικής στη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων είναι η ενίσχυση και η συστηματοποίηση των ελέγχων από μεριάς του Τμήματος Περιβάλλοντος.