Το πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα, όπως είδε το φως της δημοσιότητα από την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” αποτελεί μια παταγώδη διάψευση των κυβερνητικών επιλογών.

Όπως επανειλημμένα επισημάναμε ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και επιβεβαιώνεται μέσω του πορίσματος, καμία επιτροπή ελέγχου δεν μπορεί να διορίζεται από τον ελεγχόμενο. Στην προκειμένη περίπτωση επομένως καμία αρμοδιότητα δεν είχε η κυβέρνηση να διορίσει την ερευνητική επιτροπή για την εξέταση των δικών της παραλείψεων και λαθών. Επιπλέον μάλιστα, το πόρισμα κάνει λόγο για εντολή διερεύνησης χρονικού διαστήματος διαφορετικού από αυτό για το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία ελέγχεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από την πλευρά μας επαναλαμβάνουμε τη θέση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για άμεση παραίτηση της επιτροπής που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο ώστε να διοριστεί Ερευνητική Επιτροπή από τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή το Γενικό  Εισαγγελέα.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση η οποία επικαλείται για μια βδομάδα τώρα τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας για το τεμάχιο της Αρχιεπισκοπής στη Γεροσκήπου, για να δικαιολογήσει τον “αποχαρακτηρισμό” του αρχαίου μνημείου, να συμμορφωθεί άμεσα με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.