Παρακολουθούμε να εξελίσσεται για ακόμα μια φορά ένα θέατρο του παράλογου γύρω από τις πραγματικές συγκλίσεις στις συνομιλίες μεταξύ Προέδρου Αναστασιάδη – Ακιντζί. Η αναζήτηση της αλήθειας κωλύεται από το γεγονός ότι συνδέεται με την αποκάλυψη εγγράφων, ή εμπιστευτικών σημειωμάτων, ή αναφορών στο Εθνικό Συμβούλιο όταν αυτό συνεδρίαζε στην Γενεύη, ή στο Κραν Μοντάνα.

Παρά την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και των εκπροσώπων του να διαψεύσουν τις υποχωρήσεις που έχει ήδη αποδεχτεί, αυτές είναι πραγματικές και θα παραμένουν διαρκώς παρούσες όσο μένει στην εξουσία. Το έγγραφο της 9ης Νοεμβρίου 2015 που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», περιγράφει με τρόπο συγκεκριμένο, το πως οι “δύο Πρόεδροι” στην μεταβατική περίοδο θα διορίσουν τους αξιωματούχους του κράτους, μεταξύ των οποίων και τους βουλευτές.

Όσο διασταλτικά και αν επιχειρείται από την κυβέρνηση να αναγνωσθεί αυτή η πρόταση, δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από την επί της ουσίας κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την απόδοση υπερεξουσιών στην τουρκοκυπριακή ηγεσία, πριν ακόμα εφαρμοστεί η λύση του Κυπριακού, πριν αποχωρήσουν όλα τα κατοχικά στρατεύματα, πριν αποδώσουν τα εδάφη και πριν επιστρέψουν οι προσέφυγες στα σπίτια τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως μοναδικός τρόπος να απαλλαγεί η Κυπριακή Δημοκρατία από τις επιζήμιες αυτές υποχωρήσεις, είναι η ανάδειξη μιας πλειοψηφίας ικανής και διατεθειμένης να υλοποιήσει τη Νέα Στρατηγική για την Κύπρο.