Η επιμονή της κυβέρνησης στο ξεπούλημα των 37 κρατικών τεμαχίων, φαίνεται πως δεν κάμπτεται, παρά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα και την ξεκάθαρη διαφωνία των πολιτικών κομμάτων. Μάλιστα προς ενίσχυση της κυβερνητικής προσπάθειας να ξεπουληθεί η κρατική περιουσία, επιστρατεύεται ως τάχα επιχείρημα ότι από τα μερικά εκατομμύρια που θα εισπραχθούν, θα αποζημιωθούν οι κουρεμένοι καταθέτες και κάτοχοι αξιογράφων. Όλοι ξέρουμε ότι χρειάζονται δισεκατομμύρια για να γίνει μια αξιοπρεπής διαχείριση του θέματος.

Το κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζει κατ’ αυτό τον τρόπο την προσφιλή του τακτική, να λαϊκίζει ασύστολα. Μετά τις εξαγγελίες εκατομμυρίων ανά Επαρχία από τον απερχόμενο Πρόεδρο, ήρθε η ώρα να αναβαθμίσουν τη λαϊκίστικη ρητορική τους. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι χειρότερα, διότι ο κυβερνητικός λαϊκισμός λαμβάνει χώρα στις πλάτες των θυμάτων του οικονομικού εγκλήματος του κουρέματος και μάλιστα για να εξυπηρετηθούν ορισμένοι λίγοι, φίλοι της κυβέρνησης που σχεδιάζουν αναπτύξεις στα εν λόγω τεμάχια.

Αν η κυβέρνηση θυμήθηκε έστω και όψιμα το δίκαιο των κουρεμένων καταθετών και κατόχων αξιογράφων, γιατί δεν εξοικονομεί χρήματα από τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ από την οποία το κράτος χάνει μερικές δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο; Ή γιατί σπεύδει να αποπαγοποιήσει θέσεις στο Δημόσιο και να δώσει μισθολογικές αυξήσεις σε υψηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους; Η απάντηση είναι ότι δυστυχώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί για τους απλούς πολίτες -μεταξύ των οποίων οι δανειολήπτες, οι κάτοχοι αξιογράφων, οι κουρεμένοι καταθέτες κλπ- και λειτουργεί με γνώμονα την επανεκλογή Αναστασιάδη, εξυπηρετώντας βεβαίως κάθε φορά τους κατάλληλους ημέτερους, με ένα πρωτοφανή λαϊκισμό που προσβάλλει την νοημοσύνη μας.