Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στην παραλία του Κόννου, είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα για την οποία ο δήμος Παραλιμνίου φέρει τεράστιες ευθύνες.

Αντί οι δημοτικές αρχές να  προχωρήσουν στο κλείσιμο της εισόδου αυτοκινήτων ή/ και να επιβάλουν πρόστιμο σε όσους παράνομα παρκάρουν δεξιά και αριστερά του δρόμου επιλέγουν να επιμένουν στην διάνοιξη του δρόμου, θέτοντας σε περαιτέρω κίνδυνο τους επισκέπτες, τόσο όσο αφορά την πυρασφάλεια, αλλά και την διακίνηση των επισκεπτών. 

Ο δήμαρχος κατηγορεί μάλιστα αόριστα τους “περιβαλλοντιστές” σε μια πράξη καθαρού ρεβανσισμού ότι εναντιώνονται στα έργα πυρασφάλειας. Ουδέν αναληθέστερον. 

Ας μας πει όμως ποια είναι η θέση του δήμου στην πρόταση του τμήματος δασών για απαγόρευση της χρήσης του δρόμου. Αν νομίζει ο κ. Δήμαρχος ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς ένα στενό δρομάκι θα αντέξει στον πανικό εκατοντάδων αυτοκινήτων είναι εκτός πραγματικότητας. Αν νομίζει ο δήμαρχος ότι ένα τελεφερίκ θα αντέξει την πίεση χιλιάδων ανθρώπων που θα θέλουν να φύγουν από την παραλία σε περίπτωση πυρκαγιάς, είναι επίσης εκτός πραγματικότητας.          

Η συγκεκριμένη παραλία διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο που να ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι. Έρχονται θρασύτατα εκ των υστέρων, προβάλλοντας την ανησυχία τους μήπως ζήσουμε μια άλλη πύρινη καταστροφή όπως αυτή στην Αττική και εκμεταλλευόμενοι το κοινωνικό αίσθημα ζητούν την διάνοιξη δεύτερου δρόμου. Και αυτό γιατί; Για να χωρούν ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα με ακόμα περισσότερους επισκέπτες. Όταν έπαιρναν την απόφαση για διάνοιξη του δρόμου για οχήματα, ήξεραν πολύ καλά ότι η περιοχή ήταν δασική και πευκόφυτη.

Συμφωνούμε λοιπόν με τις ανησυχίες των δημοτικών αρχών και θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να εξασφαλιστούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Για την επίλυση τούτου, προτείνουμε το άμεσο κλείσιμο του δρόμου. Οι επισκέπτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στον κόλπο της παραλίας με τα πόδια, όπως άλλωστε γίνεται σε πάρα πολλές παραλίες.