Δικαιώνει περίτρανα τα όσα ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δημόσια εκφράζαμε σε σχέση με την σκανδαλώδη συνενοχή της Κυβέρνησης στο κλείσιμο του Συνεργατισμού, το σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Stockwatch» με τίτλο «Δραματικές προειδοποιήσεις Κεντρικής Τράπεζας προ των εκλογών».

Το δημοσίευμα αναφέρει ξεκάθαρα ότι για τον Συνεργατισμό υπήρξαν προειδοποιήσεις και μάλιστα σημειώνει ότι «λίγες μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του 2018, και ενώ η προσοχή της κοινής γνώμης ήταν στραμμένη στο εκλογικό αποτέλεσμα, στο παρασκήνιο εκτυλίσσονταν εξελίξεις που προοιώνιζαν το άσχημο τέλος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας».

Δυστυχώς οι Κυβερνώντας, αλλοιώνοντας την πραγματικότητα προσπαθούσαν να πείσουν ότι ο Συνεργατισμός ήταν υγιής, ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας και παρουσιάζοντας ιδιαίτερα καθησυχαστικοί, γεγονότα που όπως φαίνεται διαψεύδονται εκ των υστέρων και επιβεβαιώνονται με το ξεπούλημα και το κλείσιμο της στοργικότερης τράπεζας του τόπου. 

Εμείς από το Αύγουστο του 2017 είχαμε προειδοποιήσει για την κατάσταση του Συνεργατισμού.

Όπως προκύπτει μέσα από το δημοσίευμα, τα γεγονότα καταγράφηκαν σε διάφορα επίσημα σημειώματα του εγχώριου επόπτη και καταδεικνύουν τις προσπάθειες που κατέβαλε η επόπτης για ενημέρωση της εκτελεστικής εξουσίας για τις άσχημες εξελίξεις που έρχονταν!

Δυστυχώς η αναλγησία και η απραξία των μεγαλομετόχων του Συνεργατισμού, δηλαδή των  Κυβερνώντων αλλά και του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, οδήγησαν στο “ξεπούλημα” του, ικανοποιώντας τα φιλικά συμφέροντα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητήσαμε και εμμένουμε στην πλήρη και εις βάθος διερεύνηση των γεγονότων – που για μας είναι ξεκάθαρα – και αναμένουμε την απόδοση δικαιοσύνης.