Η κυβερνητική πολιτική των κενών υποσχέσεων (συνήθης πλέον τακτική για την Κυβέρνηση Αναστασιάδη) συνεχίζεται. Και όπως πάντα, προσπαθεί να μας πείσει πως κάποιος άλλος – εκτός από την ίδια την Κυβέρνηση – έχει το φταίξιμο.

Τις τακτικές αυτές επιχειρεί να εφαρμόσει εκ νέου η κυβέρνηση και στο θέμα δημιουργίας Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας στη Λάρνακα. Αν και η κυβέρνηση υποσχέθηκε την χωροθέτηση ως αντιστάθμισμα της εγκατάστασης υποδομών των εταιρειών υδρογονανθράκων στην πόλη της Λάρνακας, τώρα αρνείται να την υλοποιήσει. Την άρνηση συνοδεύει και η μετατόπιση των ευθυνών στη νέα ηγεσία του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρόλο που είναι γνωστό ότι είναι το Υπουργείο Οικονομικών που έχει εκτιμήσει την δημιουργία σχολής ως μη υλοποιήσιμη, λόγω υψηλού κόστους, που ξεπερνά τα €83 εκ.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί εντελώς ατυχή την απόφαση της Κυβέρνησης να φέρει προσκόμματα στην πανεπιστημιακή ανάπτυξη, ενώ παράλληλα επιτρέπει αναπτύξεις ουρανοξυστών και γηπέδων γκολφ. Δεν είναι με τέτοιες πολιτικές πρακτικές που η κυβέρνηση θα μας πείσει για το «success story».