Καταδικασμένος παιδεραστής που αφέθηκε ελεύθερος με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας και το θύμα του ζουν στην ίδια γειτονία. Οι γονείς του θύματος τον είδαν μια μέρα ξαφνικά στο χωριό τους. Αυτό είναι το σύγχρονο κράτος πρόνοιας στο οποίο ζούμε; 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δια του Προέδρου του κ. Γιώργου Περδίκη είχε ασχοληθεί επισταμένα, συστηματικά και επίμονα με το θέμα της σεξουαλικής αποπλάνησης και κακοποίησης αυτού του ανήλικου κοριτσιού.

Ο φυσικός αυτουργός καταδικάστηκε και η  αναγνωρισμένη με απόφαση του Δικαστηρίου ανέφερε ότι η ηθική αυτουργός, η σύζυγος του, συνεχίζει να εργάζεται στο σχολικό περιβάλλον! Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η οικογένεια κέρδισε στο δικαστήριο και την υπόθεση καταβολής αποζημιώσεων.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αν και τα μέσα ενημέρωσης με δημοσιεύματά τους τον Νοέμβριο του 2017 είχα ασχοληθεί με το θέμα, Υπουργεία, Σχολική Εφορεία και Νομική Υπηρεσία αρκέστηκαν στο να ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο.

Πλέον, έχουμε και τον ίδιο τον φυσικό αυτουργό να απολαμβάνει την ελευθερία του με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από τον Τύπο που ουδείς διαψεύδει, έδωσε Προεδρική χάρη στον παιδεραστή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε την κατάσταση ως απαράδεκτη και δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι η σε αυτή φέρει ευθύνη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος υπέγραψε την χάρη που έδωσε.

Μια άλλη πτυχή του θέματος αφορά την ενημέρωση του θύματος και των συγγενών του για την σκοπούμενη απελευθέρωση του φυλακισμένου. Για το θέμα αυτό εκκρεμεί ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις 19/3/2015, πρόταση νομού του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών για υποχρεωτική ενημέρωση των θυμάτων και των συγγενών του καθώς και λήψη μέτρων για την προστασία όλων (θύματος και θύτη). 

Θεωρούμε ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει ενώ η απόδοση ευθυνών θεωρείται τουλάχιστον επιβεβλημένη.