Καθώς το θέμα του πυρηνικού εργοστασίου στο Άκκουγιου έχει εμπλακεί στην κόντρα μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ σε ότι αφορά την εμπλοκή της Ρωσίας, η φύση μας υπενθυμίζει το μεγάλο κίνδυνο που συνιστούν τα τουρκορωσικά σχέδια για τους λαούς της περιοχής και ιδιαίτερα της Κύπρου. 

Σήμερα σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση η οποία εκτιμάται ότι είναι της τάξης των 5,2 Ρίχτερ. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Κύπρο.

Ο σεισμός φαίνεται να είχε εστία στον κόλπο της Αττάλειας, 224 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λευκωσίας.

Στα όρια του κόλπου της Αττάλειας προορίζεται να κτιστεί ο τουρκικός πυρηνικός σταθμός στο Άκκουγιου. Μία περιοχή που εντάσσεται σαφώς στις σεισμογενείς περιοχές της γειτονιάς μας.

 Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών υπενθυμίζουμε και προειδοποιούμε για μία ακόμη φορά για τους τεράστιους και υπαρκτούς κινδύνους από την ανέγερση του εν λόγω πυρηνικού σταθμού. Ένας πυρηνικός σταθμός σε μία σεισμογενή περιοχή αποτελεί δυνητικό κίνδυνο αφανισμού ολόκληρης της περιοχής μας. 

 Καλούμε για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να θέσει το θέμα σε όλα τα αρμόδια διεθνή σώματα και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορούν κάποιοι να υποβαθμίζουν το ζήτημα και να το κατατάσσουν σε ζήτημα δευτερευούσης σημασίας ή να το θυμούνται μόνο όταν θέλουν να κάνουν μικροπολιτική..