Κάθε σκάνδαλο που ξεσκεπάζεται και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της Αστυνομίας, γίνεται αφορμή για να ακούμε εύηχα λόγια που όμως μένους ως τέτοια, καθώς τα περί μηδενικής ανοχής και οι υποσχέσεις για απομάκρυνση των διεφθαρμένων Αστυνομικών φαίνεται να μην είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τη διαφθορά. 

Είναι βεβαίως θετικό το γεγονός ότι η Αστυνομία εντόπισε, έστω και μετά την ύπαρξη θυμάτων, τους ύποπτους Αστυνομικούς.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει την θέση ότι το πρώτο μέλημα της πολιτείας, θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, μεταξύ των οποίων είναι και η εμπορία προσώπων. Η παραίτηση της κας Αντρούλλας Χριστοφίδου και οι καταγγελίες της για τους μηχανισμούς του τμήματος ευημερίας μας προβληματίζει και μας απασχολεί σοβαρά. 

Ταυτόχρονα θυμίζουμε στον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι σε μια εκ των συνεντεύξεων του, μιλώντας για το οργανωμένο έγκλημα, έδωσε το στίγμα της ανεπάρκειας σε μερικές περιπτώσεις της ίδιας της Αστυνομίας κατά τα προηγούμενα έτη, ενώ αναφέρθηκε και στην διαφθορά που εντόπισε, ως ισχυρίστηκε και εντός του σώματος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, υπενθυμίζουμε στον Υπουργό ότι βρίσκεται στην αρχή της δεύτερης του θητείας, δηλαδή είναι Υπουργός στο ίδιο Υπουργείο εδώ και έξι χρόνια. Η πάταξη του οργανωμένου και μη οργανωμένου εγκλήματος όμως δεν έχει έφτασε σε σημείο που να μπορούμε να εκφράσουμε ικανοποίηση. Ανησυχητική είναι και η παραδοχή του ίδιου του αρχηγού της Αστυνομίας κ. Χρυσοστόμου ότι διαφθορά υπάρχει και στην Αστυνομία και την Δημόσια Διοίκηση.